Solarium


Solarium

Prøv et af vores populære solarier og få den helt rigtige feriekulør eller få varmet kroppen godt og grundigt igennem. I vores solarie har vi to sole klar til brug.

Advarsel
Solarier giver en kontrolleret måde at opnå en brun kulør på. At blive brun i solen betyder at kroppen kan blive udsat for forskellige grader af UV-stråler afhængigt af tidspunktet på dagen, sted i verden, måned på året osv. Med et solarium kan der udformes et program til opnåelse af en brun kulør, som sikrer, at den hudtype og typen af det solarium, der anvendes, bliver taget i betragtning for at sikre, at overeksponering, herunder risikoen for solskoldning, undgås.

Sundhedsstyrelsens holdning til solarium

Sundhedsstyrelsen har tre klare holdninger til brug af solarium:

  • Brug af solarier til andet end medicinsk brug er ikke tilrådeligt.
  • Unge under 18 år rådes til ikke at gå i solarium.
  • Personer med hudtype I og II rådes til ikke at gå i solarium.
  • Disse personer har typisk lys eller fregnet hud, lyst eller rødt hår og blå øjne. De bliver altid eller næsten altid forbrændt, når de opholder sig i solen.

Hudtype 1
Personer med meget lys eller følsom hud eller personer under 18 og mennesker med visse former for medicinering, som kan forårsage lysfølsomhed og personer med hudkræft i familien bør slet ikke gå i solarium eller solbade. Det frarådes på det kraftigste.

Hudtype 2
Personer med lys eller meget lys hud, muligvis fegner, lyst til blond hår. Stor risiko for solskoldning; stor forsigtighed bør udvises ved solbadning; den solbrune kulør har en tendens til at være let.

Øvrige
Moderat solbadning dvs. 2-3 gange om ugen er i orden for alle øvrige, men lad huden hvile i minimum 24 timer mellem hver solbadning og mindst 48 timer for lys hudtype. Den europæiske norm anbefaler, at man ikke overstiger 60 gange om året.

Medicinske og videnskabelige undersøgelser peger på overeksponering – solskoldning – som den faktor, der øger risikoen for at udvikle hudkræft, især hvis solskoldningen finder sted i barndommen. Det at anvende et solarium på en kontrolleret måde, er et middel til at opnå solbrun kulør og øget D-vitaminniveau.