Babysvømning


Babysvømning

Babysvømning

Babysvømning er en fantastisk aktivitet, som forældre og barn kan være fælles om fra start! Babysvømning er super godt for barnets motorik, sanser, balance og social udvikling. Desuden får barnet forældrenes fulde fokus, da der ikke er andet som forstyrrer og stjæler opmærksomheden, mens man er i vandet. Det skaber stor tryghed hos barnet og giver os mulighed for at skabe vandglade børn allerede i den tidlige alder.

Opstart i hjemmet

Inden du starter til babysvømning, kan du øve lidt derhjemme, så det måske glider lettere de første par gange. Du kan øve barnet i at ligge på ryggen i badekaret og få ørerne under vand, som også er en af øvelserne på holdet. Start med at sænke temperaturen i badekaret til 35 grader og senere 33 grader, så baby vænner sig til temperaturen i vores bassin, som måler 33,5 grader. Det er også en god idé at bade sammen under bruseren, da det tit bliver den nemmeste løsning herinde!

Praktisk info

En lektion varer i 45 min, de første 20-30 minutter er med undervisning, hvor vi laver forskellige øvelser, nogle dyk og lidt sang. Det er meget forskelligt hvor længe børnene kan klare de første par gange, så mærk godt efter sammen med dit barn.

I omklædningsrummene er der puslepuder til tør området. I vådområdet er der måtter, stole og badekar. Babyerne må ikke lægges i sauna, da de ikke kan svede! Fra omklædning til bassin og retur vil det være en god ide med et ekstra håndklæde, så babyen holdes varm. Barnet kan drikke op til ¼ liter klorvand under en lektion, så hav gerne mælk, kiks eller en bolle med som snack efter timen. For at undgå mellemørebetændelse og forkølelse skal du tage en hue med uanset vejret.

VIGTIGT: Både mor/far og barn skal afvaskes grundigt under bruseren inden adgang til bassinerne.

Ellers bare husk ingen stress og masser af kys og kram til babyen!

Du kan se tidspunkter for babysvømning lige her.