Vesterhavet


Vesterhavet
Vesterhavet ligger tæt på Tarm Idrætscenter.

Vesterhavet byder på unikke oplevelser

Bliv ét med naturen og oplev Vestjylland og Vesterhavet

Vesterhavet er 100 procents garanti for unikke oplevelser hele året rundt. Naturen med de store vidder og fjerne horisonter, de brede sandstrande og bløde klitter skal opleves på tætteste hold.

Tag en tur til Vesterhavet hvor der er mange oplevelses muligheder, der kan bl.a. kigges på bunkere fra Den 2. Verdenskrig, klitter, havet, tage på besøg ved Lyngvig Fyr, der er åbent hver dag i perioden 1. juni til 31. oktober.

Fiskeriets Hus

 • Et besøg i Fiskeriets Hus i Hvide Sande bør absolut opleves. Fiskeriets Hus er et saltvandsakvarier og museum, som rummer levende fisk fra både Nordsøen og Ringkøbing Fjord.
  Det er på 400 m2 og med mere end 24 akvarier i forskellige størrelser. Her tages man med ned i en verden af fisk og bunddyr, som findes langs Holmsland Klits vestkyst, i fjorden og de tilstødende åer.
  I Fiskeriets Hus er der et stor strømakvarier, der er udformet som en del af Skjern å, hvor bl.a. Skjern å laksen opholder sig.
 • Fiskeriets Hus

Museumskutter fra Esbjerg

 • E.1 Claus Sørensen er en original Esbjergkutter, som i dag drives af Fiskeri- og Søfartsmuseet.
  Kutteren hed oprindeligt E.39 Godthaab og blev bygget i 1931 på Søren Kjeldsens skibsværft i Esbjerg. I 1958 fik den ny ejer og blev omdøbt til E.39 Zoar.
  I 1978 købte Fiskeri- og Søfartsmuseet kutteren og ændrede navnet og havnekendingsnummeret til E.1 Claus Sørensen, idet man opkaldte den efter en af Esbjergfiskeriets foregangsmænd.
  I dag sejler kutteren i perioden fra 1. maj til 30. september med skolebørn og øvrige gæster på togter i Vadehavet.
 • Der fiskes efter dyr til Saltvandsakvariet, og passagererne kan opleve sæler på nært hold. E.1 Claus Sørensen kan medtage op til 12 passagerer. Kutteren sejler op til tre gange om dagen. Mens der sejles benytter de øvrige elever faciliteterne på Fiskeri- og Søfartsmuset.
 • Indhent tilbud.
 • Fiskeri- og Søfartsmuseet Esbjerg

Alle aktiviteter er sæsonbetonede.