Nyheder


Efterårsferie i Tarm Idrætscenter

Udgivet den 04/10/21

Vi byder på mange aktiviteter i Tarm Idrætscenter  i efterårsferien.

Svømmehallen har åbent alle dage

Hver dag i efterårsferien er der åbent i svømmehallen, så der er masser af mulighed for sjov og leg i vandet. Der bliver fundet badedyr og legesager frem – og selvfølgelig også den store haj! Derudover har livredderne hver dag kl. 12.00 forberedt en lille sjov aktivitet, som alle må deltage i. Det kan være rutchebanekonkurrence, den største bombe fra vipperne, svøm om kap med en livredder eller noget helt andet. Efter denne aktivitet vil der være en lille forfriskning.

Caféen er selvfølgelig også åben, så I kan få pomfritter eller slushice med ind i våd-caféen eller spise frokost/eftermiddagskaffe hos os.

Du kan se svømmehallens åbningstider lige her.

 

Cirkus Trapez

Tirsdag den 19. oktober kl. 15:30 er der cirkus for hele familien når Cirkus Trapez kommer i hallen.

Det foregår tirsdag den 19. oktober kl. 15.30-16.30.

Du kan købe din billet på forhånd i Idrætscentret eller online lige her. Derudover sælger vi også i døren på dagen.

Billetpris 140 kr. pr. person.

Familiepris 495 kr. (4 personer)

Alle pladser er i år først til mølle, så kom i god tid og få en god plads og varme popcorn.

 


Projekt Svømmehal 2025

Udgivet den 12/10/21

Her kan du følge processen omkring Projekt Svømmehal 2025

Baggrund

Svømmehallen i Tarm Idrætscenter er svømmehallen for hele den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune. Hver dag danner svømmehallen rammerne for mange timers svømning, leg, læring, aktivitet, bevægelse og sociale relationer. Og det har den gjort i de over 45 år den eksisteret. Nu er vi dog ved et vendepunkt, hvor flere dele af svømmehallen kræver renovering og modernisering. Det ser vi som en fantastisk mulighed for at udvikle vores fælles svømmehal, i en retning, hvor der er plads til alle samtidig med at flere specialiserede funktioner kan tilføjes. Projektet arbejdstitel er ‘Projekt Svømmehal 2025’.

Hvad vil vi?

  • Vi vil leve op til Tarm Idrætscenters vision om at udvikle og skabe de bedst mulige rammer for fritidslivet i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Vi vil involvere borgere, brugere, kommune, foreninger og flere i processen, for at skabe en ny og attraktiv svømmehal som mange føler en tilknytning til.
  • Vi vil nytænke svømmehallen, så den kan benyttes mere effektivt og bruges af flere målgrupper.
  • Vi vil tænke svømmehallen ind i en større helhed, både ift. Idrætscentret i sig selv og ift. den unikke natur omkring Tarm og Skjern Enge.
  • Vi vil prioritere bæredygtighed – både den sociale og den klimamæssige bæredygtighed.

Workshops og brugerinddragelse

Det er vigtigt for os, at høre din mening om svømmehallen og hvilke ønsker og behov du har. Derfor vil vi invitere alle ind til workshops, for at blive klogere på hvilke ønsker der er til en svømmehal.

For at alle kan komme til orde laves der gruppeopdelte workshops.

Bruger du primært svømmehallen til morgensvømning ? Så vil vi gerne invitere dig til workshop fredag d. 12. november kl. 8-9.00. Her vil der blive serveret morgenkaffe og the.

Er du ung/voksen og bruger du primært svømmehallen til din egen individuelle træning? Så vil vi gerne invitere dig til workshop tirsdag d. 23. november kl. 18.30-19.30. Her vil der blive serveret forskellige drikkevarer.

Bruger du primært svømmehallen sammen med dine børn? Så vil vi gerne invitere hele familien til workshop tirsdag d. 7. december kl. 17.00-18.00. De voksne deltager i workshoppen “på land”, mens alle børn inviteres i svømmehallen. Her kan de have det sjovt i vandet, samtidig med at der også vil blive talt med dem om hvad der er fedt i en svømmehal, så deres inputs kommer med. Efter workshoppen behøver du ikke bekymre dig om aftensmaden for I kan nemlig bestille aftensmad til at spise i hallen eller tage med hjem bagefter. Maden koster 40 kr. pr. person og skal bestilles senest d. 3. december.

Derudover er der lavet workshop-aftaler med unge på ungdomsuddannelserne i området, Tarm-Skjern Svømmeklub, Skjern Dykkerklub, fysioterapeuter fra Sundhedscenter Vest og livredderne der står for den daglige skolesvømning.

Byd ind med dine inputs

Har du nogle konkrete idéer, ønsker, ting der ikke må laves om, noget vi skal fokusere på, så deltag i en af ovenstående workshops. Kommer du I tanke om noget efterfølgende, så brug ris/ros funktionen her. Vælg Svømmehal og skriv din besked. Det er ikke en garanti for at dit ønske bliver opfyldt, men alle idéer og inputs vil blive skrevet ned og taget med i vores konceptkatalog, som danner grundlaget for det videre arbejde og kommende skitsetegninger.


Floorball for demensramte og pårørende

Udgivet den 13/09/21

Floorball i Tarm Idrætscenter er et samarbejde mellem Idrætscentret, Ringkøbing-Skjern Kommunes demenskoordinatorer og aktivitetscentre. Her får du fælleskab og fysisk aktivitet for demensramte og pårørende.

Floorball, fællesskab og fysisk aktivitet
for demensramte og pårørende

Floorball giver kamp til stregen, men kræver ingen særlige færdigheder. Spillet minder om hockey, hvor man med hockeystave skal skyde en lille plastikbold i modstanderens mål. Vi har alt udstyr. Medbring tøj og drikkedunk.

Vi opfordrer pårørende til at tage med og deltage i spillet, gå en tur i skoven eller nyde en kop kaffe og snakke med de øvrige pårørende.

På udvalgte dage vil kommunens demenskoordinatorer være til stede og stå til rådighed.

Hvem: For alle – mænd & kvinder
Hvornår: 8 tirsdage kl. 14:30 – 15:30
Opstart den 26. oktober
Hvor: Hal B, Tarm Idrætscenter
Pris: I alt kr. 200 inkl. en kop kaffe eller te
Kontakt: Christina Hammer, mail: christina@icit.dk, tlf.: 50 86 93 00

 


SMART-træning

Udgivet den 13/09/21

Kan man sende hjernen i fitness? Ja, det er faktisk det vi gør til SMART-træning!

Nu kan du prøve SMART-træning i Tarm Idrætscenter. Vi har fået Betina fra Nr. Nebel Idrætscenter, Form og Fritid, til Tarm for at prøve denne mentale træningsform.

Vi laver forskellige fysiske øvelser sammen, hvor vi arbejder med farver, ord, mønstre og koordination. På den måde skabes der flere forbindelser i hjernen og hukommelsen og koncentrationen styrkes – ligesom musklerne ville gøre det i fitness.

Medbring en drikkedunk og tøj du kan bevæge dig i.

Torsdag den 14. oktober
Kl. 10:00-11:00

Maks. 20 deltagere.
Tilmelding: christina@icit.dk

Gratis for medlemmer i Fitness
For ikke medlemmer kr. 45,-

 


Jump4Fun

Udgivet den 30/08/21

I efterårsferien er Jump4fun for hele familien!

I efterårsferien åbner vi op for at alle må komme og prøve Jump4fun – også voksne, yngre eller ældre. Så tag hele familien inkl. mor, far, søster, bror, fætter, kusine eller en helt anden med i Hal B. Her kan I gratis prøve Jump4fun og nogle af de sjove aktiviteter vi laver til hverdag.

Hvis dit barn ønsker at fortsætte til Jump4fun efterfølgende kan I også nå at melde jer til. Læs evt. mere om holdet herunder.

Det er onsdag i uge 42 fra kl. 15.00-16.00.

Har dit barn ikke fundet den rigtige fritidsaktivitet endnu?

Så prøv Jump4Fun!

Jump4Fun er et bevægelsestilbud, som har fokus på fællesskab, bevægelsesglæde og kropsbevidsthed. Samtidig får vi rørt kroppen og får sved på panden. Det vigtigste er, at aktiviteterne er sjove og at der er plads til socialt samvær og at grine med hinanden. Vi er et rummeligt hold, hvor alle kan være med. Der er nemlig ingen forventninger til hvad du kan i forvejen, for vi lærer det og øver os sammen.

Vi kommer til at lave et væld af forskellige aktiviteter og sammen udvide troen på hvad vores krop kan. Generelt prøver vi at sløjfe alt der hedder konkurrence og i stedet have fokus på den gode energi i aktiviteten.

Kæmper man med overvægt, er det her også et rigtig godt bevægelsestilbud. Vi har dog ikke vægttab i fokus – for os er det nemlig vigtigere at have det sjovt med bevægelse, fremfor hvad tallet på vægten siger.

På holdet i Tarm Idrætscenter er vores ”holdmor” sammen med vores instruktører. Hun sørger for at tage godt i mod dig, hjælpe til undervejs eller give en krammer, hvis du har haft en hård dag.

Holdet er et samarbejde mellem DGI Vestjylland, TFGF og Tarm Idrætscenter.

Opstart:

onsdag d. 6. oktober kl. 15-16.00

Træningstidspunkt:

onsdage fra 15-16.00

Pris:

400 kr. for 1 ugentlig træning i hele sæsonen (6 måneder), samt fælles arrangementer for hele familien i løbet af sæsonen.
Vi har mulighed for at søge om kontingentstøtte, så tag endelig fat i os, hvis vi skal hjælpe jer!

Hvem kan deltage i Jump4fun?

Alle børn i alderen 8-14 år, der ikke føler sig tilpas i de klassiske foreningsaktiviteter, enten pga. overvægt, diagnoser, motoriske eller sociale udfordringer.

Mere info:

Der er løbende optag på holdet og du får altid 1-2 prøvetræninger, før du skal beslutte om du vil gå på holdet. Er du interesseret i at gå på holdet, så lav gerne en uforpligtende forhåndstilmelding ved at skrive en sms til Christina på 50869300. Vil du gerne høre mere om holdet, så skriv “Jump4fun” til samme nummer, så vil du blive ringet op, og du kan få svar på dine spørgsmål.

Vil du gerne læse mere om Jump4fun generelt, så kan du læse mere her.